PMA staat dus voor Progressive Mental Alignment en is een vragenmethodiek de werking van het brein volgt. Het is gebaseerd op 50 jaar wetenschappelijk onderzoek en de grondlegger hiervan is dokter in de geneeskunde Joop Korthuizen van het PMA instituut in Nederland.

Maar hoe werkt het brein nu eigenlijk?
Alles wat wij zintuigelijk waarnemen wordt gecodeerd opgeslagen en dit in dezelfde groepjes daarmee bedoel ik alle driehoeken in een groepje, alsook alle kleuren ect…
Dus alles wat we waarnemen wordt per zintuig en per mate van overeenkomst opgeslagen in specifieke area in ons brein.
Daarnaast krijgt elke data die wordt opgeslagen ook nog is een gevoelscode wat kan variƫren van heftig en vervelend naar leuk en fijn en alles wat daar tussen zit.

Met andere woorden in elke situatie zoals bijvoorbeeld het lezen nu van deze blog, dus alles wat jij nu hier op dit moment zintuigelijk waarneemt wordt gecodeerd opgeslagen bij vergelijkbaar materiaal en komt er op dit moment ook een gevoelscode vrij.
Dat is het gevoel dat je nu hebt terwijl je aan het lezen bent.
Dit gevoel hoeft helemaal niks te maken hebben met wat je nu leest en kan perfect een gevoel zijn van al jouw zintuigelijke waarnemingen in jouw omgeving waar jij je nu bevindt op dit moment.

Kijk nu even rondom je…
Wat neem je waar met al je zintuigen?
Dus wat ruik je – wat zie je – wat voel je (tastzin) – wat proef je mocht je aan het eten zijn en wat hoor je?
Welk zintuig trekt hier jouw aandacht en welk gevoel wekt dit bij je op?

Stop nu even met lezen en merk dit op!

Ik hoop voor jou een goed gevoel want anders zou het betekenen dat er in jouw omgeving triggers zijn die jou een naar gevoel geven. Mocht dit zo zijn ga dan even na wat je precies waarnam op het moment vlak voor je een vervelend gevoel hebt waargenomen want dit is jouw trigger.

Ik weet, op dit moment zegt het jou weinig en dit is helemaal normaal want met ons bewuste brein kunnen we niet bij de info waarom een bepaalde trigger een vervelend gevoel geeft.
Mocht dat wel het geval zijn dan konden we al onze problemen wegredeneren en was alles opgelost!
Het is zelfs niet leesbaar voor ons onderbewuste op dit moment.
Het enige wat ons onderbewuste nu doet is jou dat vervelend gevoel geven dat gekoppeld is aan deze trigger om je te verwittigen dat er “gevaar” is wat op dit moment natuurlijk helemaal niet zo is!

Ooit is er een moment in jouw leven geweest waar deze trigger wel een grote rol heeft gespeeld.
Je ervaart er de fysieke last van en je voelt een bepaalde druk of onrust in bepaalde omstandigheden alleen kan je het niet bewust plaatsen.

Je kan het ook herkennen aan deze symptomen:
– fysieke terugkerende klachten waar klinisch niks te vinden is
– overdreven reageren in bepaalde situatie’s
– slapeloze nachten en je hoofd die blijft malen

eigenwijs gedrag
– controle freak

een negatief gedrag wat jou niet verder helpt en hier niet vanaf komen ondanks dat je weet dat dit gedrag jou niet helpt
moodswings
niet tot rust kunnen komen
– vluchtgedrag

enz…

Wat hier gebeurt is dus het geactiveerd worden van een badcluster, wat een vervelende gebeurtenis is geweest in jouw verleden waar jij het gevoel hebt gehad de controle kwijt te zijn geweest.
De meeste badclusters maak je aan voor je 7de levensjaren.

Badclusters die niet opgeruimd worden en wanneer jij je in een omgeving bevindt waar veel triggers zijn waardoor je vaak geactiveerd wordt dan is dit schadelijk voor jouw gezondheid!

Psychosomatische klachten komen hierdoor!

Het zit dus echt tussen je oren en daarmee bedoel ik niet dat je gek bent maar het zit echt tussen je 2 oren, je brein dus.
Het is het brein die jou ziek maakt!

Hoe kan je dit nu oplossen?
Met de PMA vragentechniek gaan we op onderbewust niveau werken en ruimen we alle laagjes op van deze badcluster waardoor deze ontladen wordt en jij niet meer getriggerd wordt. Je krijgt weer rust in je hoofd en balans in geest en lichaam.
Je merkt ook op dat jouw fysieke klachten spontaan gaan verdwijnen en jij ineens minder pijnen ervaart en terug meer energie hebt.

Meer info of een gratis intake?
Neem dan even contact op